Home Fuel Cell Power Plant Kopen Solar Installateurs FAQ Contact Over ons Vacatures blog

Ekolektro

Copyright Ekolektro holding BV 2016                 Impressum

Home English

Wat is een Power Plant?

Een Power Plant bestaat uit één of meerdere Fuel Cells in combinatie met een omvormer. Een Zonnestroom installatie is bijvoorbeeld ook een Power Plant, deze functioneert echter uitsluitend bij voldoende licht.

Fuel Cells (brandstofcellen)

Produceren door een chemische reactie elektriciteit De Ekolektro Fuel Cells zijn gemaakt op basis van een meer dan 100 jaar oud ontwerp: de Kalk Batterij . (meer info: www.ekolektro.nl of www.youtube.com  zoekwoord "Kalkbatterie")

In ons laboratorium hebben we dit concept door en door getest en verbeterd.   We zijn er in geslaagd het vermogen te verhogen tot 1 mW per Cel..

Vervolgens hebben we de cellen kleiner gemaakt en vastgesteld dat er geen verlies optreedt bij het kleiner worden van de cellen.

Iedere Fuel Cell Unit  bevat meer dan  200.000 cellen, waarmee 200W geproduceerd wordt, ieder uur van de dag, jarenlang.
100 jaar geleden heeft men vastgesteld dat de cellen na 20 jaar nog steeds elektriciteit leverden.

Fuel Cells verbruiken water

Om de productie te laten doorgaan is het belangrijk om af en toe water bij te vullen.

We hebben in onze laboratorium vastgesteld dat het niet erg is als de cellen droog komen te staan. Het is niet zoals bij een plant, door opnieuw water te geven komen de Fuel Cells weer tot leven zodra er weer water aanwezig is. (liefst gedestilleerd Water zonder Chloor, Fluor, enz. gebruiken)